zondag 25 januari 2015

Ooggetuigeverslag uit Latakia (Syrië)


Latakia-inwoner Lilly Martin Sahiounie schrijft: "Latakia Update: 25 januari 2015: 05:00. 3 raketten sloeg in op Latakia, Syrië. 2 van hen raakte het midden van Latakia, de zgn. ronda-a-bout (een rotonde) genaamd Hotel Harroun stad. 2 personen dood en 9 gewonden, sommige van hen kinderen. 2 taxi's werden verbrand, en 14 auto's werden beschadigd. De derde raket sloeg in op Al Thawra Highway, geen gewonden daar. Het Vrije Syrische Leger, dat 100% wordt ondersteund door de overheid van de VS Obama, stuurde onlangs 6 miljoen dollar als extra steun aan de FSA, 600 miljoen dollar van de Amerikaanse belastingbetaler geld om wapens te sturen/kopen in Syrië en onschuldige burgers te vermoorden.


De raketaanvallen op Latakia zijn al een 1 jaar aan de gang. Het Vrije Syrische Leger, de door de VS gesteunde troepen, kregen een GRAD raketsysteem. Het is eigenlijk een grote vrachtwagen met een batterij raketten cilinders op de rug. Het duurt een paar minuten tussen het laden en schieten. 


Vanwege dit systeem , rijdt de FSA dagelijks van Turkije naar Syrië, het opzetten van de vrachtwagen, het laden en de eerste raket, daarna schieten ze op een willekeurig doel, vervolgens de tweede raket, schieten, laden en de hele procedure van voor af aan en terug naar Turkije. Dit voorkomt dat de Syrische luchtmacht hen bombardeert vanuit de lucht, want tegen de tijd dat zij ontdekt worden, hun locatie binnen Syrië, zijn ze al lang verdwenen en veilig binnenin Turkije. Natuurlijk kan de Syrische luchtmacht nooit bombarderen in Turkije, omdat ze een NAVO zouden aanvallen, als Syrië Turkije bombardeert, dan zal de VS en de rest van Europa iedereen in Syrië aanvallen en komen er grote luchtbombardementen met vele slachtoffers en doden. Dit is hun doel maar Syrië zal hun spel niet spelen.

Bij één van de eerste aanvallen werd de vader van een vriend van mijn zoon gedood. Hij was een schrijver en dichter en een beroemd persoon, vader en echtgenoot. Hij is vermoord door het Amerikaanse FSA in een raketaanval, identiek aan de aanval van vandaag. WAAROM?

Omdat de Verenigde Staten van Amerika en Turkije leven in een cultuur van straffeloosheid. Dat wil zeggen: ze kunnen verkrachten, doden en verminken zoveel mensen als ze willen, en niemand zal ooit vragen waarom. Niemand zal opstaan en verantwoordelijkheid eisen voor hun misdaden tegen de menselijkheid, Amerika heeft een vrijbrief onder het mom van vrijheid en democratie die dagelijks mensen dood.

Ter aanvulling, ik heb jarenlang in Syrië gewoond en gewerkt en ken de situatie. De regering van Bashar al-Assad wordt ten onrechte afgeschilderd als regime..democratie in het Midden-oosten is geen democratie zoals wij dat in Nederland kennen. Deze regering heeft veel goeds gebracht voor Syrië. Wat zogenaamde oppositiegroepen nu afbreken. Bashar heeft jarenlang gewaarschuwd voor de moslimbroeders, die nu uitmaken van: ISIS, FSA, Al-Nusra en diverse brigades.

Stop de steun aan het terrorisme . Stop met de financiering van het zogenaamde FSA. Dit is mijn pleidooi. . We weten dat de FSA eigenlijk het Amerikaanse leger in Syrië is. Gelieve te stoppen financiering van terrorisme.

Damascus:***** Negen burgers gedood, tientallen gewonden door een terroristische raket en mortieraanvallen, 25 januari 2015.

Een spervuur van raketten en mortieren afgevuurd door terroristen die op diverse woonwijken in de stad van Damascus op zondag naar beneden kwamen heeft 9 burgers gedood en vele gewonden gemaakt.

Meer dan 30 burgers zijn tot nu toe gemeld als gewond, sommigen van hen kritisch, door de aanvallen, die op het gebied van het al-Shahbandar plein in de wijk al-Mazra'a , Damascus plaatsvond, in de omgeving van het Arnous Square, Mazzeh, al- Abed Street, al-Midan, al-Fahhameh, al-Rawda, Bagdad Street, al-Abbasiyeen gebied, Rukn Eddin, tegenover het ministerie van onderwijs en in de buurt van Al-Fayhaa Sports Complex, volgens de politie commandant.

De politie commandant vertelde wat hij gezien heeft: een vrouw werd gedood na te worden geraakt met scherven van een raket. Ze werd met spoed naar het Franse ziekenhuis gebracht , maar bezweek aan haar verwondingen.

Een andere vrouw werd gedood en drie raakten gewond toen een granaat een huis raakte in de buurt Oush al-Warwar, terwijl een bron bij Al-Muwasat ziekenhuis zei dat 12 mensen gewond werden door de aanslagen en een van hen is bezweken aan zijn verwondingen . 18 meer gewonde burgers waren inmiddels aangekomen in het Damascus Hospital, en 6 werden toegelaten tot het Rode Halve Maan Ziekenhuis.

Meer mortieren en raketten raakte het gebied van Mazzeh, 86 rond Damascus universiteit waar het insloeg in een slaapzaal, Kafersousa, al-Midan, al-Fahameh, al-Rawdeh, Bagdad Street, al-Abbasiyeen, rond gebouw van het ministerie van Onderwijs en in de buurt van de al-Faihaa Sporthal , waar materiële schade ontstond op de plek waar zij landden!

Sonja van den Ende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten