vrijdag 15 augustus 2014

Voortgaande speculaties over MH17—maar dezelfde conclusie: een provocatie van het regime in KievDe crisis in Oekraïne zal de kwakkelende Europese economie nu serieus gaan treffen doordat Rusland, in tegenstelling tot eerdere doelwitten van Westerse sanctiepolitiek, terug kan slaan. Daar gaan we, alles om de NAVO maar overeind te houden. Geen aarzeling, geen moment van bezinning. De Nederlandse media lopen daarbij keurig in de pas. Karel van Wolferen, internationaal vermaarde journalist, lange tijd correspondent in Japan voor de NRC en schrijver van diverse boeken over dat land, moet uitwijken naar een website om zijn verontwaardiging over deze kritiekloze houding te uiten. Volgens Van Wolferen zijn van de gevestigde media in Europa alleen in Duitsland (Der Spiegel, Handelsblatt…) nog onafhankelijke stemmen te horen. In zijn commentaar op mijn eerdere
blog over MH17 voert ‘Robheus’ een link op naar een stukje film dat een BUK-opstelling door het Oekraïense leger op de dag voor de ramp laat zien, uiteraard na de 17de snel weer verwijderd. Dit zou corresponderen met bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendienst van journalist en schrijver Robert Parry die hem hetzelfde vertellen, maar dan op grond van satellietbeelden—die laten zelfs sporen van gebrek aan discipline rond de BUK-opstelling zien, tot aan lege flessen toe—stel je voor dat er beelden zouden bestaan waarop BUK-transporten vanuit en terug naar Rusland te zien zouden zijn geweest! Die zouden dan dag en nacht zijn vertoond om ons maar op de NAVO-ramkoers te houden. Nu doen we het met ‘human interest’-verhalen over de slachtoffers, en zoals Van Wolferen stelt, iedereen die iets negatiefs over ‘Poetin’ weet, kan overal in de kranten en praatprogramma’s op radio en TV terecht.
De vraag waarmee ik mijn eerdere blog over MH17 eindigde was, Wie zou willens en wetens een passagiersvliegtuig uit de lucht schieten? In een commentaar op het stuk van Van Wolferen zegt een blogger dat de regering van Oekraïne veel te incompetent is om een provocatie als deze (neerschieten van een vliegtuig en zo lopende onderhandelingen tussen Merkel en Poetin te torpederen) te kunnen organiseren en uitvoeren. Op grond van mijn eigen kennis over dit soort incidenten, kan ik bevestigen dat ‘de regering’ zulke dingen ook niet doet; dat doen gewoonlijk groepen die in (de marge van) de veiligheidsdiensten opereren, in een schaduwwereld waar men meestal niet zijn visitekaartje achterlaat. Dat creëert ook weer de ruimte voor ongefundeerde speculaties, die dan als ‘samenzweringstheorieën’ kunnen worden afgedaan—en daarmee iedere twijfel aan de officiële lezing wegnemen, want dan hang je immers een samenzweringstheorie aan.

In de zaak MH17 is er eigenlijk geen officiële lezing, het ‘onderzoek’ is nog gaande. Wel zijn er sancties tegen Rusland afgekondigd. De zwarte dozen zijn in Engeland, waar ze worden ‘geanalyseerd’ (je hoeft alleen maar een bandje af te spelen; na het ongeluk met Air Algérie in Mali een paar weken terug was de informatie binnen 24 uur beschikbaar). De gesprekken van het vliegtuig met de verkeerstoren staan ook op de voice recorder; de banden op het vliegveld zijn door de Oekraïense veiligheidsdienst in beslag genomen. De cruciale vragen: waarom het toestel
200 km noordelijk van de normale route werd geleid, recht boven het oorlogsgebied, waarom toestemming om twee kilometer hoger te mogen vliegen, werd geweigerd, en mogelijke reacties van de piloten hierop en op het naderen van straaljagers, alles moet op de band staan—maar vragen vanuit Nederland waar deze gegevens blijven, vergeet het maar (wie onderstaande kaart aanklikt, kan de afwijking vaststellen).De Spaanse luchtverkeersleider ‘Carlos’, intussen verdwenen maar wiens twitter-berichten informatie bevatten die alleen een Spaanstalig iemand die ter plekke was, kan hebben geweten, zegt in een van zijn berichten (zijn hele relaas, in ’t Spaans met Engelse vertaling, is hier) dat het Oekraïense ministerie van defensie niet op de hoogte was van de aanwezigheid van straaljagers bij het vliegtuig, maar het ministerie van binnenlandse zaken wèl. Na de ramp bevestigden Oekraïense militairen (nog steeds volgens ‘Carlos’) dat het een Oekraïense operatie was, maar ze wisten niet van wie de order afkomstig was. Op het ministerie van binnenlandse zaken, dat dus volgens deze bron op de hoogte was van de straaljager-begeleiding, is Andriy Paroebiy verantwoordelijk voor zaken van nationale veiligheid (als secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad) (“Ukraine, Through the US Looking Glass”). Paroebiy is een neo-Nazi, mede-oprichter van Svoboda, en een van de figuren verantwoordelijk voor het geweld tijdens de Maidan-opstand.

Volgens Parry’s bronnen in de inlichtingendiensten hebben de straaljagers en de Oekraïense BUK-eenheden op de grond mogelijk samen geopereerd om de MH17 neer te halen. Het kan (ook). Waar het om gaat is dat we storm lopen tegen ‘Poetin’ en niet meer vragen waar de bewijzen blijven.

Kees van der Pijl

5 opmerkingen:

 1. Als er ook maar één spoortje van bewijs tégen Putin geweest zou zijn, zouden we die allang breed uitgemeten in onze daelijkse propagandavoerbak hebben uitgestort gekregen. En nu..: DAVEREND STILZWIJGEN...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn volledige naam is overigens Rob Heusdens. De poster van dat filmpje, wat een upload was naar een ukrainse militaire site, zegt er nadrukkelijk bij geen conclusies te verbinden aan hetgeen dat filmpje toont, nl. een volledig operationele BUK installatie, opgenomen een dag voor het incident met MH17.
  Verder is uiteraard opmerkelijk dat als je (als niet expert) de inslagen bekijkt in de huid van het neergestorte toestel, met duidelijke inslagen aan BEIDE zijden van de cockpit, en zowel ingaande als uitgaande uitslagen, gevoegd met schrampen op het uiterste deel van de linkervleugel, je dan eerder zou vermoeden dat het ging om een beschieting gericht op de cockpit (vanuit de positie 7-uur) dan willekeurig rondvliegende brokstukken ('schrapnell') van een BUK. Die fragmentjes schieten vanaf de explosie immers ongericht in het rond, en niet precies op alleen een cockpit deel! Vandaar ook dat alle delen van het vliegtuig waar inslagen zitten, onderzocht moeten worden, om dat uit te kunnen zoeken. Maar die delen liggen er allemaal nog! Volgende week wordt al het rapport gepresenteerd (eerste bevindingen) zonder onderzoek naar dit soort brokstukken.
  Wat ook de waarheid over MH17 mag zijn, gezien de afspraken die in het geheim zijn gemaakt tussen Nederland, België, Australië en Oekraïne (Maleisië weigert vooralsnog te tekenen) dat bepaalde onderdelen van het bewijs niet geopenbaard worden, maakt de kans dat de waarheid aan het licht komt klein.

  Dan, nog even los van dit tragische incident, de hele context van deze crisis in Oekraïne is al zeer merkwaardig. Want zoals iedereen weet, Oekraïne heeft een vervlochten economie met Rusland (o.a. defensie fabrieken) en ca. 70% van het russische gas naar europa wordt via de Oekraïne getransporteerd. De oorlogszuchtige houding van de junta van Oekraïne schiet zichzelf in de voet, want de economische schade die hierdoor zal worden aangericht is enorm. Wat ziet hier achter? Volgens mij moet de hele crisis in de Oekraïne worden bekeken in samenhang met de globale energiepolitiek en in samenhang met de crisis in het midden-oosten, de steun die er jarenlang is gegeven vanuit Turkije en Qatar/Saudi-arabië (en westerse regeringen) aan de opstandelingen in Syrië. Daar draait het immers om de beoogde pijpleiding Qatar - Europa die via Syrië moet lopen. Het IS(IS) bezet precies de landstrook waarlangs die pijplijn moet lopen, en dat is géén toeval. Ook Israel-Gaza conflict zou ingegeven kunnen zijn vanwege de strategische overheersing van de gasvoorraden in de Middellandse zee.
  De 'agenda' voor de wereldpolitiek ziet er dan uit dat door de oorlogstoestand in oekraïne (dat volledig toe te schrijven is aan de financiers van de maidan protesten, de VS) de gasvoorziening vanuit rusland naar europa moet zien te blokkeren, om vervolgens (want de europese gasvoorraden raken snel op, GB en Frankrijk hebben binnen 5 jaar niet voldoende gas voor eigen gebruik) als 'oplossing' een pijpleiding naar Qatar via Syrië en Turkije in gebruik te nemen (en daarmee tevens een Syrisch-Iraans project te blokkeren).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorts nog even een pleidooi om ook in Nederland de vredesbeweging, gericht tegen oorlogsvoorbereiding, NATO interventie en uitbreiding van de NATO, te gaan versterken, en de sterke anti-Putin / rusland lobby (met als exponent Timmermans, die alle propaganda van de junta van Kiev herhaalt, en nu als pion ingezet wordt als EU commissaris) te doorbreken.
  Zowiezo moet de berichtgeving van veel westerse media, met name in conflicthaarden, scherp bekritiseerd worden, omdat het vaak uitermate eenzijdig is, belangrijke zaken en gebeurtenissen die bekend moeten zijn om een situatie te beoordelen, verzwegen worden, en er een ware leugen machine op gang is gekomen, met name gericht tegen rusland (met als onderdelen ook de campagnes van westerse NGO's rond 'pussy riot' en homerechten) en bedoeld om een oorlogsstemming te kweken.
  Rond het conflict Israel-Gaza zien we wel over de hele wereld duizenden demonstranten tegen de oorlog, wat uiteraard een goede zaak is, maar in belangrijke andere kwesties blijft het vooral hier in Nederland akelig stil, en worden we meegevoerd in een campagne tegen rusland, als stap op weg naar oorlog.

  Een tegencampagne tegen de NATO/EU politiek is denk ik hard nodig.
  - Géén nieuwe militaire NATO basissen in oost-europa
  - Géén NATO interventie macht
  - Politieke oplossingen voor het conflict in Oekraïne (erkennen van de status en de mensenrechten voor de etnische russen in de zuid-oostelijke delen van de oekraïne).
  - Scherpe veroordeling van de VS politiek (en van Turkije en Qatar/Saudi-arabië) ten aanzien van Syrië en Irak (het jarenlang steunen van een terreurgroepen die als doel hadden de Syrische staat omver te werpen).
  - Vóór een muiti-polaire wereld ipv. een uni-polaire wereld.
  - Vóór duurzame oplossingen voor de vraagstukken van de wereld energie- en grondstoffen voorziening. (veel conflicten draaien immers om geostratgische energiebelangen).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onderstaand materiaal (afkomstig van een reactie op een youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=HEZEI8OKg74 waarop te zien is dat een dag vóór het neerhalen van MH17 het oekraïnse leger een operationele BUK installatie bemand) biedt een achtergrond over het hele oekraïne conflict, en dat de leugens van de westerse media aantoont:


  Who started the conflict in Ukraine?
  Media in the West: Russia

  The truth:
  9 facts that prove the U S is behind Ukraine crisis:
  https://www.youtube.com/watch?v=JZiJRnaom_E

  The leaked tapes:
  "Fuck the EU! - Exactly!" - Victoria Nuland & Geoffrey Pyatt
  https://www.youtube.com/watch?v=CL_GShyGv3o

  Breaking: Estonian Foreign Minister Urmas Paet and Catherine Ashton discuss Ukraine over the phone
  https://www.youtube.com/watch?v=V6GefuqVcxY

  Under the US(NATO) coup in Kiev: Sniperkillings.
  Media in West: Berkut and the Russian friendly president killed the demonstraters.

  The truth:
  German TV. 10.4.14. Who were the Maidan snipers? Ukraine.
  https://www.youtube.com/watch?v=zDPJ-ucnyPU

  Odessa massacre:

  Media in the West: An accident, "anti maidan" was responsible.

  Truth:
  MURDER, RAPE, MASS SLAUGHTER.
  https://ersieesist.livejournal.com/813.html
  http://www.ustream.tv/recorded/47029836

  Доказательства: Убийца с Майдана в Доме Профсоюзов ( the killers filmed themselfs)
  http://www.voltairenet.org/article183807.html
  Бойня в Одессе результат провокации7

  The Odessa Massacre - What REALLY Happened
  https://syrianfreepress.wordpress.com/2014/06/21/obamas-nazists-crimes-20-people-died-from-poisoning-with-unknown-gas-in-odessa-massacre/
  https://shrek1.livejournal.com/291080.html ( A young boy)

  Plane "crash "MH17 :
  Media in the west: Russia or the or separatists shot down the aircraft with ground- to air missiles.

  Truth:
  MH17 - We know with 99% certainty who shot down MH17 - updated Aug 12:
  MH17 - We know with 99% certainty who shot down MH17 - updated Aug 12
  http://investmentwatchblog.com/new-mh17-sensation-german-experts-point-finger-at-ukrainian-air-force-jets/
  http://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/schockierende-analyse-zum-abschuss-der-malaysian-mh-017/
  http://www.presseportal.de/pm/59019/2791311/neues-deutschland-nva-raketenspezialist-mh17-nicht-von-boden-luft-rakete-abgeschossen
  https://secure.flickr.com/photos/jeroenakkermans/sets/72157645790319631/
  https://bobik-57.livejournal.com/1335504.html
  http://acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/Talk:Crash_of_Malaysia_Airlines_flight_MH17
  http://en.paperblog.com/proof-us-staged-mh17-false-flag-to-blame-russia-videos-958001/


  WHY?
  http://www.zerohedge.com/news/2014-07-25/company-which-joe-bidens-son-director-prepares-drill-shale-gas-east-ukraine
  http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-09/de-dollarization-accelerates-chinarussia-complete-currency-swap-agreement

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom werden vlak na het neerstorten van de MH17 óók van hun bloed ontdane lijken, die niet 'vers' roken, en tevens vele pakketjes bloed(plasma) gevonden?! Een Japanse wetenschapper, onderzoeker en journalist kwam analyserend tot een uiterst huiveringwekkend scenario. Dit even degelijk als zijn conclusies rond de Bijlmerramp. Men blijft hier, valt me op, akelig stil over.

  http://www.rense.com/general96/dutch.html

  BeantwoordenVerwijderen