maandag 25 februari 2013

Organisatoren van 'Debat aan de markt' sturen politie op demonstranten af

Enschede, Walstraat, 15.00 uur. Na 45 minuten, vreedzaam met allerlei borden met politieke leuzen in de sneeuw tegen de politiek van Israel gestaan te hebben, bij het Vestzaktheater in de Walstraat, waar Ronny Naftaniel een lezing zou geven, werd een van de organisatoren - bepaald niet zachtzinnig - afgevoerd naar het politiebureau (Rik Min). Omdat hij in de Twentsche Courant Tubantia opgeroepen had de lezen te boycotten? Waarom moesten zo nodig opeens namen opgeschreven worden en identiteitsbewijzen gevraagd worden? Is dat normaal in Enschede?
Velen van de aanwezigen staan al 25 jaar regelmatig met een picketline in de binnenstad, en nog nooit is er zo een controle geweest. Het is toch een grondrecht te demonstreren in picketline-verband (eventueel anoniem - als iemand dat wil)?Of waren de leuzes die de demonstranten voerden niet conform wat Seçil Arda, de organisator van het debat, graag hoort? Een 'debat' dat helemaal geen debat is, maar een verhaal van iemand aanhoren dat hij al 40 jaar op de media als enige waarheid aan de Nederlandse bevolking verteld? Een logische zaak dus dat te boycotten.
De picketline kreeg veel aandacht; viel goed op; en ondanks het winterse weer waren er enkelen die dit alles - inclusief het arrogante gedrag van Naftaniel - op straat in de kou trotseerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten