dinsdag 26 januari 2016

Oorlog is geen Oolossing met stellingnames over Syrië of 2.Dh5

Op zaterdag 20 februari 2016 organiseert Oorlog is geen Oplossing van 14:30 tot 16:30 uur in Caracola, President Rooseveltlaan 213, Maastricht een forumdiscussie met Mark Akkerman, Jan Bervoets, Jan Schaake en Kees van der Pijl.


Forum over de Syrische kwesties, dilemma's, meningen, en oplossingen - maar geen interventie!

Oorlog is geen oplossing is de leuze waarmee het Centrum voor Geopolitiek de publieke opinie wil mobiliseren voor een zo breed mogelijke vredesstrategie. Nederland moet niet interveniëren, noch met bommen, noch met soldaten, noch met wapenhandel, maar een bijdrage leveren aan de wereldvrede door deze krijgshandelingen te bestrijden. Hoe dat te bereiken?

We nemen in deze workshop de kwestie Syrië als voorbeeld. En al dragen de leden geen eenduidige oplossingen aan voor de situatie ter plaatse - dat zou trouwens kolonialisme zijn -, wij willen wel tot consensus komen voor een vredesstrategie. Daarom zal Syrië het onderwerp zijn van een forum met meerdere sprekers, wat doet denken aan een teach-in.

Wij hopen hierbij verschillende visies aan het woord te laten maar rekenen op een gelijke uitkomst en bijdragen van de zaal.En hopen dat de maatschappij er zich ook van bewust wordt dat oorlogspolitiek geen waarborg is voor vrede in het Midden-Oosten. Of elders in de wereld.

Zie verder: http://www.2dh5.nl/maastricht-2016/programma/eventdetail/136/-/oorlog-is-geen-oplssing-stellingnames-over-syrie

2 opmerkingen:

  1. Vrijdag om 19.00 uur op De Dam, Amsterdam. https://www.facebook.com/events/1511886345782685/1512105289094124/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kunnen we niet alle soldaten oproepen, met klem!, om te staken. als medemens tot medemens.....hou die vliegtuigen aan de grond.....PLEAEAEASE!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen