zaterdag 11 mei 2013

Stop Israëlische agressie tegen Syrië

Op zondag 28 april stelde de Israëlische minister Peretz, zonder enig bewijs, dat de Syrische regering chemische wapens had ingezet in haar strijd met de gewapende oppositie en riep hij de Amerikaanse regering op om in te grijpen. Een week later, toen vanuit de VN-onderzoekscommissie naar buiten werd gebracht dat het wel eens de gewapende oppositie kon zijn die chemische wapens inzette, besloot de Israëlische regering zelf maar bombardementen uit te voeren op een Syrische militaire installatie op een paar kilometer van Damascus.
Niet alleen gooit de Israëlische regering hiermee olie op het vuur van de Syrische burgeroorlog, ze maakt hiermee ook duidelijk het bereid te zijn het voortouw te willen nemen in een Westerse militaire interventie tegen Syrië die past in de Obama-doctrine van “leading from behind”. Ook de plaatsing van Israëlische luchtafweer aan de noordgrens van het land, het vrije spel dat de Syrische oppositie in de door Israël bezette Golan lijkt te hebben om daar leden van de door de VN gestationeerde vredesmacht te ontvoeren en de heftige protesten van de VS tegen de Russische levering van luchtafweer aan de Syrische regering wijzen hierop.


De gevolgen van een dergelijke inmenging zullen desastreus zijn. Niet alleen voor de oorlog in Syrië, maar voor de hele regio. Daarom roepen we niet alleen de Israëlische regering, maar ook die van de Verenigde Staten en de Europese landen op om de Israëlische agressie tegen Syrië te stoppen en ook van een eigen Westerse interventie af te zien. De enige oplossing voor de aanhoudende burgeroorlog in Syrië kan gevonden worden aan de onderhandelingstafel; niet op het slagveld. Oorlog is geen Oplossing.

 
Op zaterdag 11 mei 2013 hielden Oorlog is geen Oplossing NL en de Syrië Media Werkgroep een gezamenlijke protestactie tegen deze Israëlische agressie op het Buitenhof in Den Haag, schuin tegenover de Israëlische ambassade. Aan deze actie werd uiteindelijk door zo'n 40 mensen deelgenomen.


  

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten