vrijdag 13 september 2013

Fotoverslag protestactie Oorlog is geen Oplossing Enschede

Voor de tweede achtereenvolgende donderdagavond organiseerde de initiatiefgroep "Oorlog is geen Oplossing" Enschede op het plein vóór het Enschedese stadhuis een protestactie tegen de militaire aanval op Syrië die de Amerikaanse regering nog altijd achter de hand houdt. Volgens de politie waren er zo'n 100 deelnemers; in de praktijk zullen dat er dus meer geweest zijn.

 
Door kinderen van Syrische herkomst was voor deze gelegenheid een lintvormige collage gemaakt van de massavernietigingswapens die de Amerikaanse regering de afgelopen decennia in verschillende oorlogen heeft ingezet (kernwapens tegen Japan, agent orange / napalm in Vietnam, levering van chemische wapens aan Irak om in te zetten tegen Iran en de Koerden) hetgeen de hoge morele toon die de huidige Amerikaanse regering hanteert om Syrië de les te lezen wel in een ander daglicht zet.


 

1 opmerking:

  1. Volgens de politiek waren er 100? Ik denk dat de politie niet kan tellen. De opkomst was overweldigend. Ik denk zo'n 300. Veel mensen van Syrische afkomst en (helaas) toch weer (te) weinig Nederlanders. Groot was het enthousiaste om actie te voeren, en ook groot was de woede tegen Obama, Israel en hun Navo bondgenoten. Groot was de waardering voor de stellingname tegen de aanvallen van Poetin en China. Zolang er dreiging is gaat de actie door. Solidariteit in de strijd.

    BeantwoordenVerwijderen